torstai 25. lokakuuta 2012

Treenilistalla

Moi!

Edellisistä treeneistä (ja kisoista) tuli mieleen paljon asioita, joita meidän pitäisi nyt tarmokkaasti treenata! Eli tässä vähän koottuna treenisuunnitelmaa:

Taika

- kontaktit, kontaktit, kontaktit! Ei riitä, että menee ne treeneissä kunnolla, vaan myös kisoissa onnistuttava! Tähän yritän nyt saada jonkinlaisen muutoksen parempaan päin palkkaamalla kontakteilla vain silloin tällöin (ts. koiran on joka tapauksessa pysähdyttävä, tuli namia tai ei). Ja vapautus vain "vapaa"- sanalla, ei liikkeestä tai muusta käskystä. Kisoissa ongelmana on se, että Taika tietää, että kyseessä on kisat, joten se ei malta pysähtyä ollenkaan. Toki siihen vaikuttaa myös oma ohjaukseni ja jännittämiseni; minun pitäisi itsekin yrittää tehdä ne kontaktit siellä kisoissa samoin kuin treeneissä eikä vain kiitää mennä eteenpäin. Seuraavissa kisoissa tavoitteena on siis tehdä kontaktit rauhassa pysähtymällä eikä välittää siitä ihanneajasta niin paljoa.

- keppien avokulmat on vieläkin vähän vaikeita, koska mun täytyy aina vähän vekata niille, että saan koiralle suoremman linjan. Eihän siinä sinänsä mitään pahaa ole, mutta kyllähän se helpottaisi, jos voisi vain suoraan lähettää kepeille.

- paikallaolo lähdössä. Taikasta on yhtäkkiä tullut kauhea lähdöissä varastelija ja siitä täytyy tehdä heti loppu. Kisoissa varsinkin se hiipii koko ajan lähemmäksi ekaa estettä. Treeneissä olen nyt palkannut sitä muutamia kertoja siitä, että se pysyy paikallaan ja tein viimeksi vähän häiriötä tekemällä jotain ohjausliikkeitä kauempana ja sen piti vain istua paikallaan. Kisoissa täytyy katsoa tarkkaan, että se todella jää paikalleen, ennen kuin menen itse ensimmäisen esteen toiselle puolelle ja en voi enää palata sitä istuttamaan.

Prinssi

- kepit. Me tarvittaisiin kipeästi yksi ohjuri keppien ensimmäiseen väliin, että voitaisiin alkaa treenata vaikeampia keppikulmia, mutta en tiedä, mistä me se saadaan, kun talvitreenipaikassa ei sellaisia ole...? 1- luokassakin on meinaan nykyään jo avokulmia, kun ennen kepeille menot oli aina suht. suoria. Ja mä en tiedä, että miten saisin rauhoiteltua sitä kepeille mentäessä, kun jos alan hidastamaan vauhtia, niin se alkaa vain komentamaan ja roikkumaan lahkeessa tai jotain muuta kivaa...

- irtoaminen. Tätä meidän pitäisi treenata paremmaksi, koska Prinssi on sen verran nopea, että mulla ei ole mahdollista sitä ihan joka paikkaan saatella.

- takaaleikkaukset. Takaaleikkauksia putkiin ja hypyille vielä vahvistettava!

- puolenvaihdot (valssit, persjätöt). Prinssi ei vielä ihan aina tajua vaihtaa ohjaavan käden puolelle, kun itse vaihdan puolta. Tähän sopisi hyvin treenikeinoksi ottamalla lelu aina siihen käteen, jonka puolelle koiran halutaan tulevan. Vikaa on tietysti myös ohjaajassa, joka on liian hidas valsseissaan... Ehkä kannattaisi laittaa ne lenkkitossut taas vaihteeksi jalkaan!

Sitten vielä viihdettä blogin lukijoille elikkäs Prinssin viime kisoista vähän videota: 


Vaikka tämä kyseinen rata olikin HYL eli meni periaatteessa huonoiten tuloksia katsottaessa niin se oli mun mielestä kokonaisuudessaan onnistunein rata. Prinssi otti kontaktit TOSI NÄTISTI (A:n kontakti <3) ja vaikka se ei mennytkään keinua ja puomia ekalla kertaa niin se ei haittaa mitään. Ja keppejä se ei olisi voinut osatakaan, kun toi keppikulma oli noin vaikea. Näitä videoita on kiva katsoa sitten vuosien päästä ja muistella niitä "vanhoja, hyviä aikoja" :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti