tiistai 23. huhtikuuta 2013

Rallytokoa ja aksaa

Nyt olisi tarkoitus laajentaa koiraharrastuspuolta uudella lajilla - nimittäin rallytokolla! :) Menin ilmoittamaan Taikan jokin aika sitten rallytokon alkeiskurssille, joka alkaakin jo ensi viikolla. Kurssi on kahdeksan kerran mittainen ja sen aikana käydään läpi kaikki alokasluokan liikkeet ja kahdella viimeisellä kerralla mennään jo kokonaista rataa. Ja sen järjestää siis KSKK, johon kuulun HIHA:n lisäksi. Saa nähdä, innostutaanko lajista niin paljon, että on pakko päästä kilpailemaan kurssin jälkeen! 
Ainut huono puoli rallytokossa on mielestäni hihna, jota täytyy käyttää alokasluokassa, mutta ei enää ylemmissä luokissa. Itselleni ainakin tuottaa suunnattomia vaikeuksia, kun samaan aikaan pitäisi tehdä liikkeitä, pitää hihnaa toisessa kädessä, nameja toisessa ja kenties vielä naksutinta. Kädethän siinä loppuu kesken! Toivottavasti kurssin kouluttaja osaa neuvoa, että mihin käteen ne kaikki kuuluisi laittaa :D Kaikki olisi vaan niin paljon helpompaa, jos koira saisi olla vapaana alusta lähtien, kuten agilityssäkin.

Agilityssä ulkotreenit ovat meidän seurassa jo alkaneet, mutta koska sisätreenit ovat menneet kahden viikon ajan niiden kanssa päällekkäin, niin olen suosiolla treenannut vielä sisällä, kun ilmat ovat olleet vielä sen verran sateisia ja tuulisia. Esim. tänään olisi ollut mahdollisuus treenata ulkona, mutta koko illaksi on luvattu sadetta, joten ei kauheasti houkuta... Meidän pihalla pääsee tosin jo vähän aksaamaan: eilen treenattiin keppejä ja rengasta. Onhan se pohja vielä märkä, mutta kuivuu aika nopsaan.

Viime viikolla kävin itsekseni hallilla treenaamassa. Olin suunnitellut lähinnä Prinssiä ajatellen kääntymisharjoituksen, koska ne sen käännökset, no, ovat ihan kauheita. Se ei osaa yhtään säännöstellä vauhtia hypätessään, vaan tulee aina satasta hypylle ja hyppää tosi pitkälle. Yritä siinä sitten kääntää koiraa mihinkään suuntaan! Niiden käännösten kanssa täytyy tehdä vielä PALJON töitä. Kokeilin ensimmäistä kertaa videoida itse treenejä ja ihan hyvin siihen kameraan jokin pätkä radasta osui :)Ratapiirros


Prinssin kanssa mennään kisaamaan seuraavan kerran 5.5 Purinalle, jossa on yhteensä neljä rataa: kaksi sisällä ja kaksi ulkona. Jännä nähdä, mitä Prinssi tykkää hiekkapohjasta, kun on tottunut menemään keinonurmella koko talvikauden. Eipä meillä sinne mitään tavoitteita ole - tietysti olisi mukava, jos edes yksi rata onnistuisi ilman typeriä ohitusvirheitä.

Taikusti pääsee todennäköisesti 12.5 Järvenpäähän kisaamaan. En tiedä, ehditäänkö sen jälkeen enää kertaaakaan kisata ennen SM-kisoja, kun mun työvuoroista ei koskaan tiedä. Kohta on enää kuitenkin vain kuukausi arvokisoihin, joten vähän alkaa jänskättämään. Ei olla treenattu Taikan kanssa yhtään niin paljoa kuin olisin toivonut, mutta sille ei nyt mahda mitään, kun abivuosi nyt on mitä on. 
Fyssarin aion kyllä varata vielä toukokuun loppuun, niin on ainakin koira sen suhteen kunnossa. Ollaan tosiaan pyritty 2-3 kk:n välein käymään meidän luottofyssarilla ja itse jumppaan Taikaa muutaman kerran viikossa. Hyvin ollaan pahemmilta jumeilta selvitty sen ansiosta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti