maanantai 24. kesäkuuta 2013

Agility SM 2013

Meidän toiset SM- kisat ovat nyt takana ja superhyvä fiilis jäi koko viikonlopusta! Noissa arvokisoissa kilpailemisessa on kyllä sitä jotain - paineet ovat kovat, yleisöä paljon ja ai että sitä fiilistä, jos onnistuu tekemään oman tasoisensa suorituksen tai jopa ylittämään itsensä! :) Kisathan olivat Kirkkonummella ja lauantaina tutun kaavan mukaan kisattiin joukkuemestaruuksista ja sunnuntaina yksilö SM- titteleistä. Me osallistuttiin molempiin kilpailuihin, kuten viime vuonnakin, mutta perjantain iltakisoihin ei lähdetty tälläkään kertaa, sillä mielestäni kolme päivää peräkkäin olisi ollut jo vähän liikaa niin ohjaajalle kuin koirallekin.

Joukkuekisaradalta saatiin tulos 5, kun kolmanneksi vikalta esteeltä tippui rima. Radan jälkeen se toki harmitti, varsinkin kun Taika ei ole ikinä kisoissa pudottanut rimaa ja treeneissäkin vain kerran tai pari, mutta loppujen lopuksi se ei haitannut mitään, kun meidän joukkue ei kahden hyllyn vuoksi saanut joka tapauksessa tulosta.
(c) Sirpa Saari


(c) Sirpa Saari


(c) Sirpa Saari


(c) Sirpa Saari

Yksilöradalle tavoitteenani oli päästä 100 parhaan joukkoon ja yllätyksekseni tämä tavoite toteutui kirkkaasti! En ollut edes kuvitellut, että voitaisiin päästä finaaliin asti, mutta sinnehän me sitten mentiin nollatuloksella ja sijoituksella 45/233! Taika meni karsintaradan kovinta vauhtia, mitä ikinä olen nähnyt, etenemällä 4,47 m/s (mikä meille on tosi kova, koska harvoin päästään yli 4 m/s lukemiin). Se on kyllä ihme koira, kun se syttyy aina "isommissa kisoissa" (viime vuonna agirodussa avoimissa SM kisoissa sama juttu). Ihan kuin se tietäisi, että nyt on tosi kyseessä ja sitten mennään eikä meinata...


(c) Tanja Nummelin


(c) Tanja Nummelin


(c) Tanja Nummelin


(c) Tanja Nummelin
Finaalirata käytiin melkoisessa säässä, sillä vettä satoi kuin saavista kaataen koko minien finaalin ajan. Siinä tuli jotenkin absurdi fiilis, kun Taikan kanssa värjöteltiin jonkin teltan alla odottaen omaa vuoroamme, molemmat aivan litimärkinä ja jäässä. Tuntui, että se oma vuoro ei tule koskaan, ja kyllähän siinä olikin odottelemista, kun 50 koirakkoa meni ennen meitä (finaali käydään käänteisessä järjestyksessä ja finaaliradalle osallistui huimat 95 koiraa!). Samalla pelkäsin myös sitä, että miten Taika menee radalla, kun neiti prinsessa ei voi sietää vettä. Lähdössä toinen näyttikin aivan surkealta ja ehdin ajatella, että mitäköhän tästä tulee, mutta Taika yllätti taas, kun päästiin starttaamaan. Taikusti menikin ihan riemuissaan ja haukahteli vain mennessään :)


(c) Sirpa Saari


(c) Sirpa Saari


(c) Sirpa Saari

Harmi vain, että tällä kertaa A- este houkutti enemmän kuin putki. Virhe oli täysin oma, koska tiesin jo etukäteen, että A- esteen alla olevan putken kohdalla tulee ongelmia, sillä Taika rakastaa kontaktiesteitä ja ampaisee sinne niin takuuvarmasti, jos vain sille annetaan mahdollisuus. Siitä huolimatta en ohjannut kyseistä kohtaa niin kuin olin alunperin miettinyt, vaan vaihdoin ohjauksen samaan, mitä kaikki muutkin käyttivät eli valssiin... Erittäin klassinen virhe, mitä ei IKINÄ pitäisi tehdä, sillä toisten koirat eivät välttämättä käyttäydy samalla tavalla kuin oma koira ja itsehän sitä tuntee oman koiransa parhaiten. Mutta en tiedä, mitä mun päässä siinä kohtaa liikkui, ehkä keskityin radan muihin kohtiin niin paljon, ettei yksinkertaisesti jäänyt paljoa aikaa pohtia tuota kohtaa sen kummemmin. Loppuradalla meillä ei tosin ollut mitään ongelmia ja hylyn jälkeen vedettiinkin puhtaasti loppuun saakka. Toisaalta tästä kokemuksesta tuli taas opittua jotain ja jos vielä joskus käy niin onnellisesti, että päästään finaaleihin, niin toivon että osaan olla toistamatta samaa virhettä. Ei olisi nimittäin kiva hakata päätä seinään toista kertaa sen vuoksi, että on niin tyhmä... Mutta on mulla kyllä aivan loistava koira, ei voi muuta sanoa! <3
(c) Sirpa Saari


(c) Sirpa Saari


(c) Sirpa Saari


(c) Sirpa Saari
Näihin tunnelmiin jätetään Kirkkonummi - monen monta kokemusta rikkaampana, ja ensi vuonna se olisi sitten mahdollisesti nokka kohti Tamperetta seuraaviin SM- karkeloihin ;)

2 kommenttia: