perjantai 9. marraskuuta 2012

Treenilöpinää

Heips!


Tiistaina oli tietysti Hihan treenit ohjelmassa ja siellä tehtiin tämmöistä rataa (ainakin suurinpiirtein):


1 ja 2 esteessä ei ollut mitään ihmeellistä, ohjasin kepit siis vasemmalta puolelta. Keppien jälkeen kokeilin tehdä sekä persjätön että takaaleikkauksen 3 hypylle ja mun mielestä ne kumpikin toimi ihan yhtä hyvin. 7 kepit tein myös kahdella tapaa. Ensin tein jonkin ihme keppien takaaleikkaus/puolenvaihtojutun? (jos joku tietää oikean termin, niin please kertokaa!). Siinä siis ohjaaja lähettää koiran ihan normaalisti eka kepeille ja sitten kun koira lähtee menemään, niin ohjaaja vaihtaa puolta niin, että onkin sitten keppien toisella puolella. Tuohon kohtaan se sopi hyvin, koska 8 hypylle oli hyvä jatkaa, kun oli valmiiksi oikealla puolella. Koiralta tarvitaan vain aikamoista varmuutta kepeillä ja jonkin verran irtoavuuttakin, että sen saa jatkamaan keppejä itsenäisesti eteenpäin,vaikka ohjaaja jääkin jälkeen. Meillä kyseisen ohjaustekniikan opetteluun meni tosi kauan, enkä vieläkään ole uskaltanut käyttää sitä kisoissa, jos siis tuonkaltainen kohta radassa olisi. 
Tein myös persjätön eli vaihdoin puolta vasta keppien jälkeen, mutta siinä kävikin kumma juttu monta kertaa peräkkäin, kun Taika jätti aina vikan/tokavikan välin menemättä, kun itse olin jo menossa eteenpäin. Ei se kyllä ole koskaan ennen jättänyt keppejä kesken! Ilmeisesti se ei vain kestänyt sitä, että itse olin jo kauempana menossa kohti 8 hyppyä ja samanaikaisesti vaihdan vielä puoltakin. 
12 puomin tein ensin ihan normaalisti eli juoksin puomin vierestä, mutta sitten kokeilin Taikustin kanssa semmoista, että lähetin sen puomille ja juoksinkin itse 6 ja 5 hyppyjen oikealta puolelta. Puomin alastulolle olin laittanut namin avuksi, koska noin pitkää sivuetäisyyttä en ole koskaan ottanut puomilla ja vähän siis pelotti, että tuleeko koira puomilta alas vai kuinka käy? Mutta se meni ihan loistavasti eikä epäröinyt yhtään, vaikka itse kiidinkin jossain kaukana. 13 hypylle tein takaakierto-jaakotuksen, joka oli siihen kohtaan oikein sopiva ohjaus.
Kontaktit meni upeasti, vaikka palkka ei taaskaan tullut joka kerta, mutta silti koirulit pysähtyivät hienosti alastulolle. Olen nyt tehnyt paljon semmoisia nopeita vapautuksia, ns.kisakontakteja, eikä niissä ole mitään ihmeellistä ollut. Toinen juttu on sitten se, että toimivatko ne kisoissa?

Torstaina mulla olisi ollut Oreniusten treenit, mutta mä olen nyt myynyt joitakin niitä vuoroja, kun en erityisemmin ihastunut siihen treenipaikkaan ja no enpä nyt sen enempää viitsi siitä kirjoittaa... 
Sen sijaan varasin Virkkalasta ihan ex tempore puolikkaan hallin tunniksi ja olin siis siellä treenaamassa eilen ihan vain omien koirieni kanssa. Mun olisi pitänyt tajuta jo ajat sitten varata pelkkiä hallivuoroja ilman kouluttajaa, sillä itse tiedän kuitenkin parhaiten, mitä meidän tulisi treenata, joten miksen siis treenaisi niitä juttuja itsekseni? Monesti ohjatuissa treeneissä ajattelen usein sitä, kuinka radalla ei taaskaan ole sellaista kohtaa, jossa pääsisin harjoittelemaan jotain tiettyä ohjaustekniikkaa tai miksi siellä ei tälläkään kertaa ole keppejä, joten ratkaisu ongelmaan on se, että teen juuri sellaisen radan kuin haluan. Toki on tosi mukavaa kuulla kouluttajalta palautetta omasta suorituksesta ja saada ideoita, joten en siis tarkoita, että ohjatut treenit olisivat jotenkin huono juttu!


Alunperin olin kyllä suunnitellut aika erilaisen radan, mutta en osannut ihan arvioida, kuinka paljon tilaa se vie ja eihän se pieneen halliin mahtunutkaan. Toisaalta tästäkin tuli ihan hauska rata. Siinä Taikan kanssa ongelmaksi muodostui heti toi alku, jossa on puomi-putki-erottelu. Mä tein sen kohdan varmaan 15 kertaa peräkkäin ja aina koira oli puomilla :D No, kyllä me se muutaman kerran saatiin onnistumaankin. Sitten tossa oli tuommoinen kiva leieröinti putkiin, joka onnistui molempien haukkujen kanssa hyvin. 6 keppikulma oli aika haastava, mutta Prinssikin selvitti sen hienosti, kun sille vain tarpeeksi tiukasti näytti oikean välin ja otti haltuun. Noilla 8-10 hypyillä tein vaikka minkälaista pyöritystä, mutta ei siitä sen enempää.
Oli kyllä ihan huippukivat treenit; pitää varata joskus toistekin tuollainen omatreenivuoro! :) Sai tehokkaasti käytettyä ajan kaikkeen hyödylliseen!

2 kommenttia:

  1. Ihanasti piristi aamua uusi lukija (: Selailin teidän blogia läpi, ja katoin että '' ompa ihana valkovoittoinen shelt... SEHÄN ON TAIKA '' Kaunis yksilö on, ja Prinssikin oikein soma. Pakkohan munkin on lukijaksi ryhtyä!

    VastaaPoista
  2. Juu, Taika on vähän erikoisen värinen sheltti :D No, sen takia me se aikoinaan valittiinkin :) Kiva, että saatiin uusia lukijoita ja löydettiin muita Kepposen shelttejä, jotka on harrastuskoiria, kun niitä ei kauhiasti ole.

    VastaaPoista